Hírek

Café Kállai 9811-200px
2 699 Ft 2 899 Ft A teljes album ára

Kávé habbal

Többgenerációs projekt a javából: a Kállai Kiss muzsikusdinasztia legidősebb és középső tagjának Kállai Kávéház címmel jelent meg a legújabb lemeze.

Ifjabb Kállai Kiss Ernő - édesapja után - a klarinétot szemelte ki magának, csakhogy vézna gyerek volt, “kifújta a tüdejét”, így a hegedű sokkal praktikusabb megoldásnak tűnt számára. De még milyennek! A kisfiú kilencesztendős korától már a legendás Járóka Sándortól tanult, tizennégy évesen saját zenekara volt. Az idősebb Kállai Kiss Ernő esetében sem hangzatos reklámfogás a Klarinétkirály elnevezés: maga Benny Goodman, a legnagyobb dzsesszklarinétosok egyike nevezte így közös fellépésük után.
A családi hagyomány nem szakad meg, de az ifjabb Kállai Kiss fia, Ernő a klasszikus zenét választotta. Ő Itzhak Perlman tanítványa volt.

A lemez a békebeli kávéházi hangulatot idézi meg. Sokszínű, jó ízléssel válogatott lemez: magyar nóták, Fényes Szabolcs-, Eisemann- és Seress Rezső-szerzemények is szerepelnek rajta, mégsem fullad sablonos slágerdurrogtatásba. A túlnyomórészt melankolikus anyag nem tolakodó.
(Csepelyi Adrienn írása a Népszabadság 2015. április 29-i számában)

Cím: Kállai Kávéház

Előadók: Ifj. Kállai Kiss Ernő, Kállai Kiss Ernő, Kállai Gypsy Band

Katalógusszám: Hungaroton, HCD 10342

2015. május 06.Hungaroton