Hírek

Encore - In Concert (Amatőr felvételek) 9795-200px
5 398 Ft 5 598 Ft A teljes album ára

Fischer Annie 100

Fischer Annie születésének 100. évfordulóján a Hungaroton négy új kiadványt jelentet meg a kiváló művész méltó ünneplésére. Ezek közül is kiemelkedik az a világpremier dupla album, mely a zongoraművész most felfedezett, ezidáig ismeretlen koncertfelvételeit tartalmazza.

Fischer Annie (1914–1995), a világszerte elismert zongoraművésznő hét évtizeden át volt a magyar zenei előadóművészet meghatározó alakja. Csodagyerekként robbant be a hazai zeneéletbe: alig néhány év tanulás után, 1925-ben, egy zeneakadémiai növendékhangversenyen már Beethoven C-dúr zongoraversenyének második és harmadik tételét szólaltatta meg. Tizennyolc évesen szerzett diplomát a Zeneakadémián Dohnányi Ernő és Székely Arnold növendékeként. 1933 tavaszán elnyerte az első ízben megrendezett budapesti Liszt Zongoraverseny fődíját, s ezzel indult el az igazi nemzetközi karrierje.

Fischer Annie hosszú, termékeny művészi pályáján a csodálatos zenei tehetséghez alapos szakmai felkészültség, mesterségbeli tudás, precizitás és magasrendű előadói intelligencia társult. Fölényesen magabiztos zongoratechnikája ellenére mindenkor kerülte az öncélú
virtuozitást: technikai tudását sokoldalú billentéskultúrával és míves, csiszolt hangzásképpel egészítette ki.

A Hungaroton, a legendás művész magyarországi kiadója a centenáriumi évfordulón négy, megjelenésében is kiemelkedő albummal tiszteleg Fischer Annie emlékének. Olyan kiadványok készültek, melyek a művésznő életútját kevéssé ismerőknek és a legnagyobb rajongóknak is tudnak újdonságot és meglepetést mutatni:

Encore - In Concert

The Essential Collection

The Centennial Collection

The Complete Piano Sonatas of Ludwig van Beethoven

2014. július 02.Hungaroton

Kapcsolódó albumok